top of page

Vez

Modul za povezovanje z ambulantnim in bolnišničnim informacijskim sistemom

Gre za standardni povezovalni vmesnik po specifikaciji CLSI (HL7), prek katerega L@B-IS® omogoča povezavo z vsemi bolnišničnimi in ambulantnimi sistemi, ki jih trenutno uporabljamo v Sloveniji (Birpis 21, ISOZ21, Medis, Hipokrat, WebDoctor in ProMedica). Omogoča tudi uporabo enotne naročilnice za naročanje laboratorijskih preiskav tako za laboratorijski kot tudi za bolnišnični ali ambulantni informacijski sistem.

Tako lahko manjšim laboratorijem zagotovimo, da navidezno opravljajo tudi druge preiskave in s tem omogočijo pacientom, da odvzem vzorcev opravijo na enem mestu in si s tem prihranijo nepotrebne poti po različnih zdravstvenih ustanovah.

Če potrebujete izmenjavo naročil in izvidov z drugim laboratorijem, vam ponujamo možnost neposredne izmenjave naročil z vsemi uporabniki informacijskega sistema L@B-IS®. Vzorci bodo v tem primeru takoj pravilno označeni z vam dobro znano L@B-IS® nalepko in oznako ter primerni za neposredno delo z analizatorjem. Tudi tu je za najvišjo raven varnosti poskrbljeno z digitalnimi potrdili.

Prednosti za uporabnika

izmenjava dokumentov v elektronski obliki

hitrejša izmenjava podatkov

manj administrativnega dela

sledenje vzorcem od izvora

boljša kakovost podatkov

bottom of page